Anti-Aging Medicina

Egészség, fittség, szépség, fiatalos külső

A XXI. században az egészség, a fittség, a jó kondíció, a fiatalos és esztétikus külső szinte elvárt, ezeken túlmenően a fokozott egyénre nehezedő elvárások, a kitolódó nyugdíjkorhatár átlagon felüli teljesítőképességet igényelnek. Az egészség és az esztétikus külső ezért szükséglet.

Az egészség ma már nem csak a betegség hiányát, hanem a képességek és az életminőség optimalizálását jelenti, így a gyógyítás mellett az egészségmegőrzés, a laikus öngondoskodás, egészségtudatos magatartás és ezek eszközrendszere, mint a wellness, selfness, anti-aging medicina  - is megjelent.

Az anti-aging medicina iránti érdeklődés érthető módon elsősorban az 40-es, 50-es korosztályra jellemző, de tapasztalataink azt mutatják, hogy egyre többen érdeklődnek a fiatalabb korosztályokból is, hiszen már idejében el kell kezdeni a fizikai és szellemi fittség fenntartását. A fizikai és szellemi képességek, a szexuális vonzerő megőrzését, frissen tartását célzó egészségvédő szolgáltatások igénybevétele nem luxus, az egyén és a társadalom számára egyaránt fontos, mert ezeken múlik az élet harmadik harmadának minősége.

Anti-Aging Medicina

Anti-Aging Medicina

A fizikai és szellemi képességek megőrzését és javítását célzó anti-aging medicina angol orvosi terminológia világszerte meghonosodott az orvoslásban. Az anti-aging jelentése: öregedés ellen, kor ellen.  Az anti-aging medicina az orvostudományra és orvosi technológiára alapuló multidiszciplináris orvosi szakág, amely a korral kialakuló funkciózavarok, hiányállapotok és betegségek korai megelőzésére, diagnosztikájára és kezelésére irányul.

A közhiedelemmel ellentétben az anti-aging medicina nemcsak a kor külső nyomainak eltüntetésére hivatott.

Az anti-aging medicina feladata komplex: a belső élettani folyamatok optimalizálása és a külső megjelenés esztétikai javítása.  A belső egészség megőrzése, javítása és helyreállítása az emberi szervezet élettani folyamatai mentén a szervezet számára létfontosságú biokémiai vegyületek szintjének helyreállítását, a szervezetben kialakult gyulladásos folyamatok megszüntetését, a méregtelenítést és salaktalanítást, a hormonok szintjének bioazonos (bioidentikus) hormonokkal történő helyreállítását célozza, mindezzel lassítva és ellensúlyozva sejtjeink idő előtti elöregedését.

Az anti-aging medicina a klasszikus akadémikus orvoslás irányelveit figyelembe véve szakorvosokkal együttműködve kezeli a klasszikus kórképeket és betegségeket, de kezeli a menopauza, az andropauza, valamint a határértékekkel járó ú.n. szubklinikus kórállapotok funkció zavaraiból eredő tünetegyütteseket is, mint pl. a szubklinikus pajzsmirigy alúlműködés vagy a krónikus fáradtság szindróma.

Az anti-aging medicina az élettani folyamatok optimalizálását célozza az emberi szervezet élettani folyamataira és az orvos kutatás új eredményeire alapuló személyre szabott terápiák által, amelyek bioazonos (bioidentikus) hormonok, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, növényi kivonatok alkalmazásával fejtik ki hatásukat.

Az anamnézis (kórelőzmény) felvételét, fizikális szakorvosi vizsgálatot és laboratóriumi diagnosztikát magában foglaló állapotfelmérést követően személyre szabott terápiát javaslok, amely figyelembe veszi az Ön panaszait, jelenlegi fizikai, kognitív, hormon- és anyagcsere állapotát, az Ön ismert betegségeit, az Ön által esetlegesen szedett gyógyszerek, táplálék kiegészítők hatását és kölcsönhatását. A javasolt terápia eredményességét az időszakos kontroll vizsgálatok és konzultációk során értékelem, szükség szerint a használt készítmények dózisát módosítom.

Az orvoslás nyújtotta segítség mellett természetesen az egyén egészségtudatos magatartása, megfelelő étrendje, életvitele és a rendszeres mozgás is elengedhetetlen.

Mindez együttesen vezethet a kortalan egészséghez és a biológiai-élettani értelemben vett kortalan életminőséghez!

Hormonokról nőknek menopauza előtt és után

Hormonokról férfiaknak

Vitamininfúziók

Hajhullás

Kérdőív hormonyhiányról

Szakrendelések

Előjegyzés alapján, várakozás nélkül, személyre szabott terápia.

Anti-Aging Nőknek

A külső szépség belülről fakad!
  • Bioazonos (bioidentikus) ösztrogén és progeszteron alkalmazása menopauza előtt és után.
  • Biztonságos, orvos által kontrollált terápia.

Anti-Aging Férfiaknak

Ön is maradhat fitt és fiatal!
  • Fizikai és szellemi fittség, izomtömeg.
  • Szexuális képességek fenntartása.
  • Korszerű terápia a férfiasságért.

Anti-Aging Medicina

Megtalálták már az öregedés lassításának titkát.
Önnek csak alkalmaznia kell!
  • Személyre szabott orvosi módszertan.
  • Élettani folyamatok optimalizálása.

Kardiológia

A szív az élet motorja, érdemes jó karban tartani!
  • Szívbetegségek kivizsgálása és terápiája.
  • Magasvérnyomás betegség kezelése.
  • Szűrés, megelőzés.
Árlista