English versionRussian version
Menopauza-anti-aging igényes nőknek
A kortalan egészségért és életminőségért
anti-agingmedicina.jpg

Egészség, fittség, szépség, fiatalos külső

A XXI. században az egészség, a fittség, a jó kondíció, a fiatalos és esztétikus külső szinte elvárt, ezeken túlmenően a fokozott egyénre nehezedő elvárások, a kitolódó nyugdíjkorhatár átlagon felüli teljesítőképességet igényelnek. Az egészség és az esztétikus külső ezért szükséglet.

Az egészség ma már nem csak a betegség hiányát, hanem a képességek és az életminőség optimalizálását jelenti, így a gyógyítás mellett az egészségmegőrzés, a laikus öngondoskodás, egészségtudatos magatartás és ezek eszközrendszere, mint a wellness, selfness, anti-aging medicina  - is megjelent.

Az anti-aging medicina iránti érdeklődés érthető módon elsősorban az 40-es, 50-es korosztályra jellemző, de tapasztalataink azt mutatják, hogy egyre többen érdeklődnek a fiatalabb korosztályokból is, hiszen már idejében el kell kezdeni a fizikai és szellemi fittség fenntartását. A fizikai és szellemi képességek, a szexuális vonzerő megőrzését, frissen tartását célzó egészségvédő szolgáltatások igénybevétele nem luxus, az egyén és a társadalom számára egyaránt fontos, mert ezeken múlik az élet harmadik harmadának minősége.

Anti-Aging Medicina

A fizikai és szellemi képességek megőrzését és javítását célzó anti-aging medicina angol orvosi terminológia világszerte meghonosodott az orvoslásban. Az anti-aging jelentése: öregedés ellen, kor ellen.  Az anti-aging medicina az orvostudományra és orvosi technológiára alapuló multidiszciplináris orvosi szakág, amely a korral kialakuló funkciózavarok, hiányállapotok és betegségek korai megelőzésére, diagnosztikájára és kezelésére irányul.

A közhiedelemmel ellentétben az anti-aging medicina nemcsak a kor külső nyomainak eltüntetésére hivatott.

Az anti-aging medicina feladata komplex: a belső élettani folyamatok optimalizálása és a külső megjelenés esztétikai javítása.  A belső egészség megőrzése, javítása és helyreállítása az emberi szervezet élettani folyamatai mentén a szervezet számára létfontosságú biokémiai vegyületek szintjének helyreállítását, a szervezetben kialakult gyulladásos folyamatok megszüntetését, a méregtelenítést és salaktalanítást, a hormonok szintjének bioazonos hormonokkal történő helyreállítását célozza, mindezzel lassítva és ellensúlyozva sejtjeink idő előtti elöregedését.

Élettan optimalizáló program

Az Élettan optimalizáló program az emberi szervezet élettani folyamataira és az orvos kutatás új eredményeire alapuló személyre szabott terápia, amely bioazonos hormonok, vitaminok, ásványi anyagok, növényi kivonatok alkalmazásával fejti ki hatását.

A több száz kérdést tartalmazó anamnézis (kórelőzmény) felvételét, fizikális szakorvosi vizsgálatot és teljes körű laboratóriumi diagnosztikát magában foglaló állapotfelmérést követően személyre szabott terápiát javaslok, amely figyelembe veszi az Ön panaszait, jelenlegi fizikai, szellemi, hormon- és anyagcsere állapotát, az Ön ismert betegségeit, az Ön által esetlegesen szedett gyógyszerek, táplálék kiegészítők hatását és kölcsönhatását. A javasolt terápia eredményességét az időszakos kontroll vizsgálatok és konzultációk során értékelem, szükség szerint a használt készítmények dózisát módosítom.

Az orvoslás nyújtotta segítség mellett természetesen az egyén egészségtudatos magatartása, megfelelő étrendje, életvitele és a rendszeres mozgás is elengedhetetlen.

Mindez együttesen vezethet a kortalan egészséghez és a biológiai-élettani értelemben vett kortalan életminőséghez!

Hormonokról nőknek menopauza előtt és után
Hormonokról férfiaknak

Copyright © 2011 Dr. Fábián Emília     Vissza a lap tetejére